tirsdag den 9. november 2010

Walton Ford på Lousiaiaiaiana

Walton Ford kommer til Louisiana, dvs. vores egen lille andedam.

fra pressemeddelelsen:
"Louisiana Contemporary
WALTON FORD
12. november 2010 - 6. marts 2011


Den amerikanske kunstner Walton Ford (f. 1960 i Larchmont, New York) maler akvareller befolket med dyr af alle slags – fugle, fisk, aber, okser, tigre og løver, der på bestialsk vis enten fortærer og bekæmper hinanden eller bliver lemlæstet af mennesker i et på en gang smukt, uudgrundeligt og grumt univers."

Det er første gang han bliver udstillet i Skandinavien og jeg råder jer til at få booket den klapsædebillet, eller hvad i nu skal investere i for at komme derhen/op, for der venter en super fed kunstoplevelse. Han har en fod i den traditionelle naturrealistiske udtryksform, imens han opbygger narrativer der kritiserer naturvidenskabens konventioner. Samtidig er hans malerier bare sindssygt imponerende at se på:























Desværre er han ikke helt unik i kunstverdenen, og jeg kan i flæng nævne Tiffany BozicJosh Keyes og Ryan McLennan (som jeg har vist tidligere på denne blog), og det er altså ikke fordi jeg har en fetisch med dyr på store lærreder - for jeg forholder mig normalt skeptisk over for formalistisk kunst. Det de har tilfælles er en fascination af naturen og de bruger dyrene i en fiktionel kontekst, hvor de ret åbenlyst faktisk advokerer imod industrialisme, forurening, social indifferens osv. Men det der er specielt ved Ford er at han inden for genrens konservative rammer, kritiserer den selvsamme konservatisme! For eksempel får han malerierne til at fremstå som reelle levn fra fortiden. Han behandler også en del af sin egen arv - bla. fordi han er efterkommer af slaveejere i det amerikanske syden. Noget andet er at de førnævnte kunstnere mere er low brow, end Walton Ford, som jo er en anerkendt kunstner i den finere del af gallerierne og museerne. Men nok sammenligning!

Tag ind og se det og gør dig dine egne overvejelser...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar